Itālietim piespriež 24 gadus cietumā par 30 sieviešu inficēšanu ar HIV

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Itālijas tiesa piektdien piesprieda 24 gadu ilgu ieslodzījumu kādam vīrietim, kurš gandrīz desmit gadu garumā tīši ar cilvēka imūndeficīta vīrusu (HIV) inficējis 30 sievietes.

33 gadus vecais grāmatvedis Valentīno Taluto sociālajos tīklos un iepazīšanās portālos savaldzināja vairākus desmitus sieviešu, bieži vien satiekoties ar vairākām vienlaicīgi. Viņam bija izdevies sievietes pārliecināt nodarboties ar seksuālām attiecībām bez prezervatīva.

Romas prokuratūra bija pieprasījusi Taluto piespriest mūža ieslodzījumu, bet pēc 12 stundu apspriešanās tiesa nolēma piespriest apsūdzētajam 24 gadu ilgu ieslodzījumu. Tiesa konstatēja, ka Taluto nav izraisījis epidēmiju, kuras gadījumā Itālijas likumi paredz mūža ieslodzījumu.

Taluto, kuram 2006.gadā tika diagnosticēts HIV, tika aizturēts 2015.gadā pēc tam, kad bija inficējis 30 sievietes, kuras pēc tam neapzināti inficēja trīs vīriešus. Tālāk inficēts arī viens bērns.

Taluto advokāti uzstājuši, ka viņš bijis «neapdomīgs», tomēr notikušais nav noticis «tīši».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu