Irāna: Ruhani atteicies tikties ar Trampu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ANO Ģenerālās asamblejas laikā septembrī Ņujorkā vēlējies tikties ar Irānas prezidentu Hasanu Ruhani, tomēr Vašingtonas rosinājums ticis noraidīts, svētdien paziņojusi Teherāna.

«Amerikas puse bija ierosinājusi abu tikšanos, tomēr prezidents Ruhani to noraidīja,» Irānas Ārlietu ministrijas preses pārstāvja Bahrama Gasemi teikto citēja ziņu aģentūra «Tasnim».

Uzrunājot Ģenerālo asambleju, abi līderi septembrī apmainījās ar asu kritiku. Tramps Irānu nosauca par «korumpētu diktatūru», bet Ruhani kritizēja «nelietīgos jaunatnācējus» ASV valdībā.

Tramps 13.oktobrī paziņoja, ka neatbalsta Irānas 2015.gadā ar lielvarām noslēgto kodolvienošanos un nodeva to izskatīšanai Kongresam.

Tramps arī pavēstīja, ka var jebkurā brīdī izstāties no vienošanās, ja Kongresa un ASV sabiedroto centieni novērst tās trūkumus būs neveiksmīgi.

2015.gadā noslēgtā kodolvienošanās paredz starptautisko sankciju atcelšanu un Irānas kodolprogrammas ierobežošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu