Tramps tviterī gānās par Klintoni un «raganu medībām» Krievijas dosjē izmeklēšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps, kura aktivitātes sociālajos tīklos padarījušas viņu bēdīgi slavenu, svētdien publiskojis dusmīgu tirādi par kādreizējās sāncenses Hilarijas Klintones un demokrātu partijas «vainu», kā arī nodēvējis izmeklēšanu par viņa priekšvēlēšanu kampaņas iespējamo sadarbību ar Krieviju par «raganu medībām». Tas notika neilgi pēc tam, kad atklātībā nonāca ziņas par izmeklēšanas vainagošanos ar pirmo apsūdzību izvirzīšanu, kam varētu sekot arī pirmie aresti.

Faktu, ka īpašā prokurora Roberta Millera vadītajā izmeklēšanā izvirzītas pirmās apsūdzības, piektdien apstiprināja zvērinātie, taču federālais tiesnesis aizliedza pagaidām sniegt sīkāku informāciju par tām. Pagājušonedēļ tika veikti priekšdarbi, lai, iespējams, jau pirmdien kādu no apsūdzētajiem varētu apcietināt.

Tramps uzstāj, ka apsūdzības par viņa kampaņas sadarbošanos ar Krieviju esot «neīstas» un «raganu medības». «Dariet kaut ko!» viņš aicināja republikāņus.

«Demokrāti izmanto šīs briesmīgās (un mūsu valstij kaitnieciskās) raganu medības, lai īstenotu ļaunu politiku, bet republikāņi cīnās pretī kā vēl nekad,» tvītoja Tramps. «Demokrāti/Klintone ir pie tik daudz kā vainīgi, un sāk parādīties fakti.»

Trampa kritiķi pārmeta prezidentam mēģinājumu novērst sabiedrības uzmanību no tā sauktās Krievijas dosjē izmeklēšanas, sūdzoties par konkurenti, ko Tramps vēlēšanās uzveica jau pirms gada.

ASV Tieslietu ministrija maijā iecēla bijušo Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Milleru par īpašo prokuroru izmeklēšanā par iespējamu Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās.

Millera komanda šobrīd interesējas par FIB direktora Džeimsa Komija atlaišanu sakarā ar viņa veikto Krievijas iejaukšanās izmeklēšanu, kā arī Donalda Trampa dēla tikšanos ar Krievijas juristi un Trampa tikšanos ar Krievijas amatpersonām Baltajā namā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu