Ziemeļkoreja noliedz atbildību par izspiedējvīrusu «WannaCry»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas apsūdzības, ka Ziemeļkoreja vainojama globālajā kiberuzbrukumā ar izspiedējvīrusu «WannaCry», kurā cieta arī britu Nacionālais Veselības dienests (NHS), ir «ļauns mēģinājums» padarīt stingrākas Ziemeļkorejai noteiktās starptautiskās sankcijas, pirmdien sacīja Ziemeļkorejas-Eiropas asociācijas preses sekretārs.

Lielbritānijas apsūdzības ir «nepamatoti pieņēmumi», viņš sacīja.

«Šī rīcība ir ārpus pieļaujamā robežām un liek uzdot jautājumus par patiesajiem motīviem aiz Apvienotās Karalistes soļiem,» amatpersonas teikto citē Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

«Šis Apvienotās Karalistes solis neatlaidīgi censties sasaistīt KTDR (Korejas Tautas Demokrātisko Republiku) ar kiberuzbrukumu nav interpretējams savādāk kā ļauns mēģinājums ar viltu panākt, ka starptautiskā sabiedrība rada vēl lielāku neuzticību pret KTRD,» norādīja amatpersona.

Maijā no vīrusa «WannaCry» cieta trešā daļa Lielbritānijas valsts slimnīcu.

Kiberuzbrukumā ar «WannaCry», kas pārņēma kontroli pār datoriem un pieprasīja izpirkuma maksu valūtā «Bitcoin», lai lietotāji varētu piekļūt saviem datiem, cieta līdz 300 000 datoru 150 valstīs.

Kiberuzrukumā izmantotais kods bijis līdzīgs tiem, kas jau agrāk izmantoti ar Phenjanu saistītajos uzbrukumos.

Londona ir pārliecināta, ka Phenjana ir atbildīga par šo kiberuzbrukumu, aizvadītajā nedēļā raidorganizācijai BBC atzina Lielbritānijas iekšlietu ministrs Bens Voless.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu