Pudždemons: Katalonijas neatkarības centieni būtu jāpiebremzē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NICOLAS MAETERLINCK / AFP

No amata atceltais Katalonijas premjerministrs Karless Pudždemons otrdien Briselē paziņojis, ka Katalonijas neatkarības centieni būtu jāpiebremzē, lai izvairītos no nemieriem.

«Mēs nevaram uzcelt republiku visiem, balstoties uz vardarbību,» žurnālistiem Briselē sacīja Pudždemons.

Ja tas nozīmē «palēnināt republikas attīstību, tad mums jāuzskata tā par saprātīgu cenu», viņš piebilda.

No amata atceltais Pudždemons paziņojis, ka negrasoties meklēt patvērumu Beļģijā, bet tur ieradies pēc «brīvības un miera», vēsta aģentūra AP. Viņš norādīja, ka Briselē esot ieradies tāpēc, ka tā ir Eiropas galvaspilsēta.

Pudždemons sacīja, ka «nekavējoties» atgriezīšoties mājās, ja viņam Spānijā tikšot nodrošināta taisna tiesa. «Ja viņi mums visiem - un jo īpaši man - varēs garantēt taisnīgu, neatkarīgu procesu ar valsts varas dalīšanu, kā tas notiek lielākajā daļā Eiropas valstu, tad mēs nekavējoties atgriezīsimies mājās,» norāda Pudždemons.

Pudždemons solīja, ka ar komandu turpināšot «savu darbu, neskatoties uz mums uzliktajiem ierobežojumiem».

Pudždemons otrdien Briselē sarunājās ar žurnālistiem. Viņš teica, ka pieņemšot 21.decembra reģionālo vēlēšanu izaicinājumu «ar visu mūsu spēku» un ka katalāņu nacionālisti piedalīšoties balsojumā.

Dodoties uz konferenču zāli Briselē, Pudždemons pagāja garām dažiem protestētājiem ar Spānijas karogiem un plakātiem, uz kuriem bija uzraksts «Likuma vara».

Katalonijas reģionālais parlaments 27.oktobrī nobalsoja par neatkarības pasludināšanu no Spānijas. Drīz pēc tam Spānijas Senāts nobalsoja par tiešas pārvaldes atjaunošanu Katalonijā. Spānijas premjers Marjano Rahojs atlaida Karlesa Pudždemona vadīto Katalonijas valdību un reģiona parlamentu, izsludinot jaunas reģionālās vēlēšanas 21.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu