Teroraktā Manhetenā vismaz astoņi nogalinātie un 11 ievainotie

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkā pāris kvartālus no Pasaules tirdzniecības centra memoriāla kāds uzbrucējs vispirms ar automašīnu uzbraucis uz velojoslas, notriecot vairākus cilvēkus, bet pēc tam raidījis šāvienus. Policija apstiprinājusi, ka uzbrukumā gājuši bojā vismaz astoņi cilvēki un vēl vismaz 11 ievainoti, ziņo ASV mediji. Notikušais tiek uzskatīts par teroraktu.

Ņujorkas policijas departaments sociālajos tīklos paziņojis, ka kājā sašauts un aizturēts ir viens cilvēks. Vairāk neviens šā incidenta sakara netiek meklēts, taču policija meklē nomu, no kuras bija ņemts auto, ar kuru izdarīts uzbrukums.

Policija arī aicināja iedzīvotājus izvairīties no rajona, kurā notika uzbrukums.

Aculiecinieki vēsta, ka sākotnēji kāds vīrietis automašīnā uzdrāzies vairākiem cilvēkiem uz velosipēdistu celiņa - vismaz divi uz vietas bijuši bez dzīvības pazīmēm.

Pēc tam, kad automašīna sadūrusies ar kādu citu skolas autobusu, vadītājs no tās izlēcis un atklājis uguni no šaujamieroča.

Tomēr policija tviterī paziņojusi, ka uzbrucējam ir bijusi tikai šaujamieroča imitācija. Notikuma vietā ieradās policija un ātrās palīdzības mašīnas, un virs tās sāka riņķot helikopteri. Tur ieradās arī Ņujorkas mērs Bils de Blāzio un štata gubernators Endrū Kuomo, kas uz vietas tika informēti par notikušo. Par šo incidentu tika informēts arī ASV prezidents Donalds Tramps.

Netālu esošās skolas skolēni saka, ka no sākuma domājuši, ka tas ir kāds Helovīna joks.

Aculiecinieks Toms Gejs aģentūrai AP pastāstīja, ka esot redzējis slaidu vīrieti zilā treniņtērpā, kurš skrējis pa ielu ar ieroci rokās. Viņam pakaļ dzinās cits vīrietis. Treniņtērpā ģērbtais uzbrucējs paspēja izšaut piecas vai sešas reizes, redzēto un dzirdēto atstāsta Gejs.

Taksometra šoferis Čens Ji norāda, ka esot dzirdējis septiņus vai astoņus šāvienus, un tad redzējis policistu, kura ierocis bija pavērsts pret vīrieti, kurš uz ceļiem bija nometies uz ietves. «Es redzēju daudz asiņu,» atceras taksists. «Daudzi cilvēki gulēja uz zemes.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu