Ņujorkas teroraktā gājuši bojā pieci skolas laiku draugi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas terora aktā Ņujorkā gāja bojā pieci draugi no Argentīnas, kuri ASV metropolē bija ieradušies nosvinēt skolas salidojumu. 29 gadus vecajam uzbrucējam ar autofurgonu uztriecoties garāmgājējiem, dzīvību zaudēja pavisam astoņi cilvēki, bet vēl 11 tika ievainoti - tai skaitā divi bērni, ziņo ārvalstu mediji.

Nosvinēt tehnikuma absolvēšanas 30. gadadienu uz Ņujorku bija atbraukuši desmit skolas laiku draugi no Argentīnas pilsētas Rosario. Draugu kompānija trāpījās ceļā uzbrucējam, un teroraktā izdzisa piecu vīriešu dzīvības. Sestais argentīnietis tika ievainots.

Skolasbiedri bija vecumā no 48 līdz 49 gadiem. Viens no mirušajiem - metālapstrādes firmas īpašnieks - palīdzēja draugiem apmaksāt ceļojumu, ziņo BBC.

Zināms, ka mirušo vidū bija arī sieviete no Beļģijas, kura uz Ņujorku bija atceļojusi ar māsu un māti.

Terorakts notika otrdienas pēcpusdienā Manhetenā, dažu kvartālu attālumā no Pasaules tirdzniecības centra atrašanās vietas un no 11.septembra teroraktu upuru memoriāla. Medijos uzbrucējs identificēts kā 29 gadus vecais Saifullo Saipovs no Uzbekistānas, kurš 2010.gadā ieradies ASV. Pēc izkāpšanas no auto, ar kuru viņš uzbrauca uz velojoslas, pa kuru pārvietojās cilvēki, uzbrucējam rokās it kā tika redzēti ieroči. Policija vēlāk sacīja, ka pie uzbrucēja tika atrasta pneimatiskā pistole un peintbola ierocis.

Aculiecinieks Eižens Dafijs, dodoties mājās no darba, izdzirdēja kliedzienu. Tā kā uzbrukums notika 31.oktobra pēcpusdienā, viņš sākumā nosprieda, ka tas varētu būt Helovīna joks.

«Paskatījos un redzēju baltu furgonu velojoslā,» viņš stāsta raidorganizācijai CNN. «Automātiski sapratu, ka kaut kas nav labi. Kad tuvojos vietai, no kuras dzirdēju sievietes kliedzienu, redzēju uz zemes guļam divus kungus, kuru ķermeņiem pāri stiepās riepu nospiedumi. Varēja pateikt, ka viņi ir miruši.»

«Mēs redzējām vīrieti,» raidorganizācijai «Euronews» stāstīja cits liecinieks. «Viņš bija ģērbies tumšās drēbēs, un viņam bija bārda. Viņš turēja rokās divus ieročus. Tas bija baisi.»

«Apkārt dzirdēju kliedzienus, ka viņam ir ierocis. Sāku skriet atpakaļ, bet pēc pusminūtes dzirdēju no pieciem līdz desmit šāvieniem, citu pēc cita,» stāsta aculiecinieks Džons Viljamss.

«Mēs pieredzējām 11.septembri,» sacīja aculiecinieks Volters Vikisers. «Bet tagad pret cilvēkiem izmanto automašīnas. Es katru dienu eju pa to ielu. Domāju, ka visu laiku jābūt ļoti uzmanīgiem un modriem.»

Ņujorkas mērs Bils de Blāzio nosauca uzbrukumu par «sevišķi gļēvulīgu teroraktu pret nevainīgiem civiliedzīvotājiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu