Daļa Krimas palikusi bez elektrības un gāzes; Krievija izmeklē sabotāžu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Malgavko / TASS

Daļa Krievijas okupētās Krimas pussalas otrdien palikusi bez elektrības un gāzes. Piegādes traucējumus izraisījuši vairāki negadījumi enerģijas pārvades infrastruktūrā. Tikmēr Krievijas drošības dienests uzskata, ka notikušais varētu būt sabotāža.

Tādējādi bez elektrības un gāzes palikuši vairāki tūkstoši iedzīvotāju Krimas dienvidu daļā.

Kā vēsta vietējās amatpersonas, otrdien notikuši negadījumi divās augstsprieguma līnijās, kā rezultātā bojāta infrastruktūra. Tiek uzskatīts, ka šos negadījumus izraisījuši sliktie laikapstākļi.

Savukārt gāzesvada bojājuma iemesli šobrīd vēl tiekot skaidroti.

Taču Krievijas drošības dienests trešdien paziņojis, ka izmeklē iespējamu sabotāžu. Pēc piegādes traucējumiem «speciālisti atklāja ārējus bojājumus gāzes cauruļvadā» un elektroapgādes līnijā, kādēļ apgabalā Krimas dienvidos tika traucēta elektroapgāde, paziņoja Nacionālā pretterorisma komiteja.

«Tiek aplūkotas vairākas versijas, tostarp sabotāža,» norādīja komiteja.

Sagaidāms, ka elektrības un gāzes piegāde Krimas dienvidu daļā pilnā apmērā tiks atjaunota trešdienas laikā.

Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu 2014.gada martā. Maskava apgalvo, ka Ukraina sūtot savus spiegus un sabotierus uz Krimu, un regulāri paziņo, ka aizturējusi aizdomās turamos.

Ukraina savukārt noliedz, ka sūtītu spiegus uz Krimu, un apgalvo, ka Krievija ar šādām apsūdzībām tikai mēģina atrast grēkāzi savām infrastruktūras problēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu