Lielbritānijā pēc apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos atkāpjas ministrs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons trešdien atkāpās no amata pēc apsūdzībām seksuālā uzmācībā. Falons savā demisijas vēstulē trešdienas vakarā rakstīja, ka viņš bija «kritis zemāk» par pieņemtajiem standartiem.

Ministrs šonedēļ bija atvainojies par to, ka viņš 2002.gadā partijas konferences vakariņu laikā vairākkārt pieskāries žurnālistes un radio programmas vadītājas Džūlijas Hārtlijas-Brūveres celim, lai gan viņa pati tviterī atzina, ka «neviens ne tuvu nebija apbēdināts vai noraizējies par to».

«Pēdējo dienu laikā ir parādījušās vairākas apsūdzības par parlamenta deputātiem, tostarp par manu agrāko uzvedību,» rakstīja Falons.

«Daudzas no tām ir bijušas nepatiesas, bet es pieņemu, ka pagātnē es biju kritis zemāk par augstajiem standartiem, kādus mēs prasām ievērot bruņotajiem spēkiem, kurus man ir gods pārstāvēt. Es esmu apsvēris savu pozīciju un tāpēc atkāpjos,» viņš rakstīja savā vēstulē.

Premjerministre Terēza Meja pieņēma Falona atkāpšanos. «Es atzinīgi novērtēju to, cik nopietni jūs esat apsvēris savu pozīciju, un to, kādu paraugu jūs vēlaties rādīt karavīriem un citiem,» rakstīja Meja atbildē Falonam.

Lielbritānijas parlaments pēdējā laikā ir pieredzējis vairākas apsūdzības par tā deputātu seksuāliem pārkāpumiem. To nākšanu klajā veicināja Holivudas producenta Hārvija Vainstaina seksuālās uzmākšanās skandāls ASV.

Hārtlija-Brūvere tviterī pauda pārsteigumu par Falona demisiju.

«Velns un elle. Sers Maikls Falons nupat ir atkāpies no aizsardzības ministra amata ... lai gan es šaubos, ka mans celis bija iemesls,» tvītoja žurnāliste, pastiprinot pieņēmumus, ka varētu parādīties arī citas apsūdzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu