Aizbēgusi septiņgadīga meitene Ženēvas lidostā ielavās lidmašīnā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septiņus gadus veca meitene, kas bija aizbēgusi no vecākiem, Ženēvas lidostā izkļuva cauri drošības kontrolei un bez biļetes ielavījās lidmašīnā, kur viņu pamanīja kāds apkalpes loceklis un nodeva policijai, trešdien paziņoja lidostas amatpersonas.

Ženēvas lidostas preses sekretārs Bertrāns Štampfli atzina, ka ir noticis šāds «augstākā mērā nožēlojams» incidents, kas varēja slikti beigties. Viņš sacīja, ka tiek pastiprināti pasākumi, lai nodrošinātu, ka bērnus lidostas drošības kontrolē pavada vismaz viens pieaugušais.

Svētdien notikušajā incidentā meitene bija aizlavījusies no vecākiem Ženēvas galvenajā dzelzceļa stacijā un ar vilcienu aizbraukusi uz nelielo lidostu pie Francijas robežas.

Meitene vairākkārt «izmantoja savu mazo augumu» un ar «viltību» izlikās, ka ceļo kopā ar pieaugušajiem, kuri atradās viņai priekšā vai aizmugurē, sacīja Štampfli.

Pēc pirmā neveiksmīgā mēģinājuma iekļūt kādā lidmašīnā viņa mēģināja vēlreiz, un šoreiz viņai izdevās ielavīties aviosabiedrības «easyJet» lidmašīnā, kas gatavojās lidot uz Korsiku.

Modrs lidsabiedrības «Air France» apkalpes loceklis, kas bija pamanījis meitenes mēģinājumu iekāpt kādā no tās lidmašīnām, informēja par šo meiteni «easyJet» apkalpi, kura savukārt sazinājās ar policiju.

Lidostas darbinieki pēc iepazīšanās ar videonovērošanas materiālu pastāstīja, ka pirmajā mēģinājumā meitenei neizdevās iekļūt lidmašīnā, sekojot apkalpes locekļiem. Pēc šīs neveiksmes viņa ātri ieplūda pūlī, notēlojot atgriešanos pie vecākiem.

Zemo cenu aviokompānija «EasyJet» paziņoja, ka «[pieaugušo] nepavadīts bērns nepareizi iekāpa lidmašīnā … no Ženēvas uz Ajačo» un ka ir uzsākta šī incidenta izmeklēšana.

«Apkalpe pareizi noskaidroja, ka šim bērnam nav jābūt lidmašīnā, un nekavējoties par to ziņoja policijai,» teikts kompānijas paziņojumā.

Ženēvas policijas preses sekretārs Silvēns Gijoms-Žantils pastāstīja, ka meitenes tēvs vairākkārt bija informējis policiju par meitenes pazušanu pie dzelzceļa stacijas.

Meitene ir no ģimenes, kura dzīvo Ženēvā. Vēl nav zināms iemesls, kāpēc viņa aizbēga no vecākiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu