Zviedru žurnālistes nāve: labots Madsena teiktais

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopenhāgenas policijas galvenais izmeklētājs Jenss Mollers trešdien precizējis iepriekš sniegto informāciju par zviedru žurnālistes Kimas Vallas nāves izmeklēšanu - izrādās, aizdomās turētais Pēters Madsens neesot apgalvojis, ka Valla nomirusi no saindēšanās ar tvana gāzi viņa zemūdenē, ziņo portāls «The Local».

Madsens uzstāj, ka nezinot, kā 30 gadus vecā Valla nomira. Taču šomēnes viņš atzinās Vallas līķa sadalīšanā.

Jensens sacīja, ka Madsens pratināšanā pieļāva iespēju, ka Valla varētu būt mirusi no saindēšanās ar tvana gāzi zemūdenes iekšpusē, taču neapgalvoja, ka tas tā patiešām noticis. Izmeklētāji joprojām nezina precīzu Vallas nāves iemeslu, kaut arī autopsijā tika konstatētas vairākas durtas brūces ribās un ap dzimumorgāniem.

«Mans klients nezina, kā viņa nomira,» sacīja Madsena advokāte Betina Halda Engmarka. «Es biju klāt policijas nopratināšanā. Esmu izlasījusi visu liecību. Un nevienā brīdī viņš nav teicis, ka zina, kāpēc viņa nomira.»

Madsens pratināšanā teica, ka Valla esot bijusi zemūdenes salonā, bet Madsens - zemūdenes tornī virs ūdens, kad gaisā izplūdusi indīgā gāze, norāda Engmarka.

Madsena versijas par notikušo vairākkārt mainījušās. Iepriekš viņš apgalvoja, ka Vallai esot uzkritis smags zemūdenes lūkas vāks.

30 gadus vecā Valla pēdējo reizi tika redzēta 10.augustā, kāpjot uz Madsena uzbūvētās zemūdenes klāja. Nākamajā dienā zemūdene mīklainos apstākļos nogrima, un no tās tika izglābts 46 gadus vecais Madsens.

21.augustā Kopenhāgenas piekrastē atrada Vallas torsu bez rokām, kājām un galvas. Oktobrī jūrā tika atrasts maiss ar Vallas galvu un kājām.

Policija joprojām meklē Vallas rokas, kā arī Vallas un Madsena mobilos tālruņus.

Madsens apsūdzēts Vallas nogalināšanā un līķa sakropļošanā. Vīrietis neatzīst vainu žurnālistes slepkavībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu