Septiņas lietas, ar ko Latvija pazīstama pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvija ir maza valsts, taču tai ir daudz, ar ko lepoties! Sākot ar krāšņajiem un patriotiskajiem Dziesmu svētkiem un pasakaino dabu, beidzot ar Rīgas burvīgo jūgendstila arhitektūru un vienu no pasaulē mūsdienīgākajām bibliotēkām. Portāls TVNET apkopojis, par ko Latviju slavē ārvalstīs!

Foto: Evija Trifanova/LETA

Pasaules hipsterīgākais rajons - Miera iela

Kurš ir hipsterīgākais rajons pasaulē? Izrādās, tā ir mūsu pašu Miera iela! Portāls «Skyscanner» 2014.gadā apkopoja hipsteriem draudzīgākās vietas visā pasaulē, un topa pirmajā vietā ierindojās ar mazām kafejnīciņām, bāriem, modes veikaliņiem un gardumu bodītēm pilnais Miera ielas posms.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālā bibliotēka - viena no modernākajām grāmatu krātuvēm

Latvijas Nacionālā bibliotēka izpelnījās īpašu raidorganizācijas BBC uzmanību, tā šogad to iekļāva starp skaistākajām un mūsdienīgākajām grāmatu krātuvēm pasaulē. Gaismas pils «atspoguļo šīs Baltijas valsts priekus un bēdas» jeb neatkarības periodu un okupācijas varu maiņu, norādīja žurnālists Viljams Kuks.

Foto: Ivars Soikāns / LETA

Viena no «zaļākajām» valstīm pasaulē

Latvija ir daudzveidīga valsts - tūristus valdzina kā aktīvā pilsētas dzīve, tā arī skaistā daba. Ikgadējā Jēlas un Kolumbijas universitāšu pētījumā «Environmental Performance Index» Latvija tika atzīta par 22. zaļāko valsti pasaulē, bet savulaik Latvija ir sasniegusi pat topa otro vietu. Vērā tiek ņemti tādi rādītāji kā gaisa kvalitāte, dabas daudzveidība un mežu platība.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Rundāles pils - Baltijas Versaļa

Par Baltijas Versaļu iesauktā Rundāles pils ir Eiropas baroka arhitektūras pērle. Itāļu izcelsmes Krievijas impērijas arhitekta Frančesko Bartolomeo Rastrelli projektētā pils ir «baroka un rokoko meistardarbs, pilns ar mākslas bagātībām un skaista rožu dārza apņemts», raksta tūrisma portāls «TripstoDiscover», ierindojot to starp deviņām skaistākajām Eiropas pilīm.

Foto: Zane Bitere/LETA

Centrāltirgus - viens no lielākajiem Eiropā

1930.gadā atklātais Rīgas Centrāltirgus, kura paviljoni kādreiz tika celti kā dirižabļu angāri, ir viens no lielākajiem tirgiem Eiropā. Šā gada apkopojumā par Eiropas apslēptajiem dārgumiem to iekļāva portāls «Huffington Post». Lai arī Centrāltirgus nav vizuāli skaistākā Rīgas daļa, tajā var iepazīt vietējo kolorītu un iegriezties arī senajās noliktavās, kurās tagad ierīkots radošais Spīķeru kvartāls.

Foto: Zane Bitere/LETA

Dziesmu un deju svētki - pasaules kultūras mantojuma sastāvdaļa

Vispārējie latviešu Dziesmu un deju svētki ir brīnumkrāšņs pasākums, ko iemīlējuši kā vietējie, tā arī Latvijas viesi. Kopš 2003.gada šī skaistā tradīcija iekļauta UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā, kura sastādītāji to raksturo kā «Baltijas kultūras identitātes nostiprināšanas» līdzekli.

Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas skaistā jūgendstila arhitektūra

Rīgā ir vairāk nekā 700 jūgendstila ēku - vairāk nekā jebkurā pilsētā Eiropā. Laikraksts «The Guardian» pērn apkopoja labākās Eiropas pilsētas, kurā nodoties jūgendstila arhitektūras baudīšanai, un viena no tām, protams, bija Rīga. Izdevums īpaši uzteica arhitekta Mihaila Eizenšteina ēku ziedu motīvus, krāsainās stikla vitrāžas un smalki izstrādātās skulptūras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu