Spānijas prokuratūra prasa apcietināt bijušos Katalonijas ministrus

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LLUIS GENE / AFP

Spānijas prokuratūra tiesas sēdē, kurā ceturtdien tiek uzklausīti vairāki atstādinātās Katalonijas valdības un parlamenta locekļi, pieprasījusi piemērot pirmstiesas apcietinājumu astoņiem bijušajiem ministriem.

Vēl vienu bijušo Katalonijas ministru prokuratūra lūdza atbrīvot pret drošības naudu.

Līdzšinējais Katalonijas premjerministrs Karless Pudždemons un pārējie bijušies Katalonijas valdības ministri tiesas sēdē nepiedalījās. Viņi atrodas Briselē.

Tiesnešiem tagad jāizlemj, vai apstiprināt prokuratūras prasību.

Katalonijas valdība 1.oktobrī sarīkoja referendumu par reģiona neatkarību, lai gan tiesa bija atzinusi to par nekonstitucionālu.

Katalonijas reģionālais parlaments 27.oktobrī nobalsoja par neatkarības pasludināšanu no Spānijas. Drīz pēc tam Spānijas Senāts nobalsoja par tiešas pārvaldes atjaunošanu Katalonijā. Spānijas premjers Marjano Rahojs atlaida Pudždemona vadīto Katalonijas valdību un reģiona parlamentu, izsludinot jaunas reģionālās vēlēšanas 21.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu