Spānijas tiesnesis izdod ES orderi Pudždemona aizturēšanai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānijas tiesnesis ir izdevis Eiropas Savienības (ES) orderi atceltā Katalonijas premjerministra Karlesa Pudždemona aizturēšanai, ceturtdienas vakarā paziņoja viņa Beļģijas advokāts Pols Bekārts.

Pudždemons, kuru Spānijas valdība pagājušonedēļ atcēla no amata un kurš ir ieradies Beļģijā, cīnīsies pret iespējamu izdošanu Spānijai, flāmu telekanālam VRT pavēstīja viņa advokāts.

«Es nupat esmu saņēmis ziņu no mana klienta, ka tas (aizturēšanas orderis) tiešām ir izdots pret [atcelto] valdības vadītāju un četriem citiem [bijušajiem] ministriem, kuri atrodas Beļģijā,» teica Bekārts.

«Tas praktiski nozīmē to, ka Spānijas tiesu vara tagad nosūtīs izdošanas pieprasījumu federālajiem prokuroriem Briselē,» sacīja advokāts.

Atbildot uz jautājumu, vai Pudždemons paliks Beļģijā, Bekārts sacīja: «Protams. Viņš ir apsolījis pilnīgu sadarbību ar Beļģijas iestādēm.»

Advokāts un viņa klients iesniegs apelāciju, ja izdošanas pieprasījumu apstiprinās kāds Beļģijas tiesnesis.

Ceturtdien bija ziņots, ka Spānijas prokuratūra pieprasījusi ES aresta orderi Pudždemona un vēl četru viņa kabineta bijušo ministru aizturēšanai, jo viņi nav ieradušies Madridē, lai liecinātu tiesā.

Visi pieci katalāņu politiķi, kas, domājams, joprojām uzturas Beļģijā, tika izsaukti uz nopratināšanu Spānijas nacionālajā tiesā, jo prokuratūra viņus apsūdzējusi par dumpi, musināšanu un līdzekļu izšķērdēšanu, organizējot 1.oktobrī notikušo neatkarības referendumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu