Krievija neapmierināta ar vīzu atteikumu «žurnālistiem» no Krievijas okupētās Krimas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Shcherbak / TASS

Krievijas Ārlietu ministrija piektdien paziņoja, ka izsaukusi Austrijas pilnvaroto lietvedi Šrefanu Veidingeru, lai pieprasītu paskaidrojumus par vīzu neizsniegšanu «žurnālistiem» no Krievijas okupētās Krimas, kuri vēlējušies apmeklēt Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) rīkotu pasākumu.

«Man jāizsaka mūsu neapmierinātība ar šī gada EDSO priekšsēdētājas Austrijas nostāju,» Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova teikto citē aģentūra TASS.

Pirms trim gadiem Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, ko starptautiskā sabiedrība atteikusies atzīt.

Reaģējot uz Maskavas neapmierinātību, Austrijas Ārlietu ministrijas pārstāvis norādīja, ka Austrijas vēstniecība Maskavā saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) noteikumiem, kas tika mainīti pēc Krimas aneksijas, nevar izsniegt šādas vīzas.

Saskaņā ar pašreizējiem noteikumiem Krievijas okupētās Krimas iedzīvotājiem Šengenas vīzas jāpieprasa kādā no ES konsulātiem Ukrainā. Turklāt ES vairs neatzīst pases, kas izsniegtas Krimā pēc pussalas aneksijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu