Pie Svalbāras krastiem no okeāna izcelts avarējušais Krievijas helikopters

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS / TASS

Sestdienas rītā Norvēģijas glābšanas dienesti Ziemeļu Ledus okeānā pie Svalbāras krastiem no aptuveni 210 metru dziļuma izcēluši 26.oktobrī avarējušo Krievijas helikopteru «Mi-8», paziņojušas Norvēģijas varas iestādes.

Lidaparāta fizelāža izrādījusies gandrīz nebojāta, bet neviens no avārijas upuriem helikopterā nav atrasts. Avārijas brīdī tajā atradās astoņi cilvēki - pieci apkalpes locekļi un trīs polārpētnieki. Līdz šim izdevies atrast vienu bojāgājušo 130 metrus no helikoptera.

Darbos bija iesaistīts specializēts kuģis «Maersk Forza» ar spēcīgu ceļamkrānu. Nelaimes vietā atrodas arī krievu ūdenslīdēji un helikoptera ražotāju pārstāvis.

Pēdējo dienu laikā pārmeklēta krasta līnija 200 kilometru garumā, bet nedz upuru mirstīgās atliekas, nedz kāds priekšmets no avarējušā helikoptera nav atrasts.

Krievijas Ārkārtējo situāciju ministrijas glābēji turpina pārmeklēt avārijas rajonu no helikoptera. Okeānā šai vietā ir spēcīga zemūdens straume.

Atrasta arī lidaparāta melnā kaste, kas tiks nosūtīta ekspertīzei uz Maskavu.

Konstatēts, ka neviena no glābšanas vestēm, kas atradās helikopterā, nav bijusi piepūsta.

Domājams, ka avārija notikusi slikto laikapstākļu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu