Pudždemons aicina Katalonijas neatkarības piekritējus apvienot spēkus vēlēšanām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Atceltais Katalonijas premjerministrs Karless Pudždemons sestdien tviterī vērsies pie partijām, kas atbalsta Katalonijas neatkarību, un aicinājis tās apvienot spēkus pirms 21.decembrī gaidāmajām reģionālā parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām, ko izsludinājusi Spānija.

«Visiem demokrātiem pienācis laiks apvienoties - par Kataloniju, par politieslodzīto atbrīvošanu, par republiku,» viņš rakstījis.

Pudždemons atsaucies uz petīciju, kurā aicināts vēlēšanām veidot vienotu neatkarīgo kandidātu sarakstu un ko internetā jau parakstījuši vairāk nekā 14 000 cilvēku.

Kā ziņots, Spānijas tiesnesis ceturtdien izdeva Eiropas Savienības (ES) orderi Pudždemona un četru viņa kabineta locekļu aizturēšanai, jo viņi atrodas Briselē un ceturtdien neieradās Madridē, lai liecinātu tiesā.

Pudždemons, kuru Spānijas valdība pagājušajā nedēļā atcēla no amata, nolēmis cīnīties pret iespējamu izdošanu Spānijai un izteicis gatavību sadarboties ar Beļģijas tiesu varas iestādēm, bet vienlaikus uzsvēris, ka vairs neuzticas Spānijas tiesām, uzskatot, ka tās ir politizētas.

Beļģijas varas iestādes sestdien paziņojušas, ka līdz Pudždemona un viņa ministru iespējamajai izdošanai varētu paiet trīs mēneši.

Kā paziņojusi Beļģijas prokuratūra, kolīdz Pudždemons un viņa kolēģi tika atrasti un stāsies izmeklēšanas tiesas priekšā, jautājums tiks izšķirts 24 stundu laikā.

Tā norāda, ka izmeklēšanas tiesnesis var neizdot aresta orderi vai arī izdot to, bet atbrīvot personu ar zināmiem noteikumiem, turklāt tiesneša lēmums ir pārsūdzams.

Kā tikmēr atgādina Beļģijas Tieslietu ministrija, ES Pamatlēmums nosaka, ka galīgais lēmums par izdošanu jāpieņem 60 dienu laikā, bet īpašu apstākļu dēļ šis termiņš var tikt pagarināts līdz 90 dienām.

Pudždemons piektdien izteicās, ka ir gatavs balotēties decembrī gaidāmajās vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu