Tramps dodas vizītē uz Āzijas valstīm

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien devās vizītē uz Āzijas valstīm, paziņoja Baltais nams.

Tramps devās vizītē no Havaju salām, kur viņš Pērlhārborā apmeklēja ASV Klusā okeāna flotes pavēlniecību un memoriālu 1941.gada 9.decembrī notikušā Japānas karaflotes uzbrukuma upuru piemiņai.

Pēc vairākām stundām ASV prezidenta lidmašīna nolaidās Jokotas aviobāzē pie Tokijas. Svētdien Trampam paredzēts spēlēt golfu ar Japānas premjerministru Sindzo Abi. Trampa un Abas oficiālās sarunas paredzētas pirmdien.

Pēc Japānas ASV prezidents apmeklēs Dienvidkoreju, Ķīnu, Vjetnamu un Filipīnas, kur vizītes noslēgumā 14.novembrī Tramps piedalīsies Austrumāzijas valstu samita atklāšanā.

Gaidāms, ka svarīgākais jautājums, kuru Tramps apspriedīs vizītes gaitā, būs Ziemeļkorejas kodolprogrammas radītiie draudi.

Lidmašīnā ceļā uz Japānu Tramps sarunā ar žurnālistiem apstiprināja, ka vizītes laikā varētu notikt viņa tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

«Es domāju, ka ir gaidāms, ka mēs tiksimies ar Putinu, jā. Mēs gribam, lai Putins palīdz Ziemeļkorejas jautājumā, un mēs tiksimies ar daudziem dažādiem līderiem,» sacīja Tramps.

Viņš piebilda, ka Ziemeļkoreja ir «liela problēma mūsu valstij un pasaulei, un mēs gribam, lai tā tiktu atrisināta».

Par to, ka savas Āzijas vizītes laikā viņš varētu tikties ar Putinu, Tramps iepriekš šonedēļ paziņoja intervijā telekanālam «Fox News». Tad viņš teica, ka vēlas Putina palīdzību Ziemeļkorejas un Sīrijas jautājumā, kā arī vēlas ar Krievijas prezidentu runāt par Ukrainu.

Domājams, ka Tramps ar Putinu tiksies Vjetnamas pilsētā Danangā, kur viņi piedalīsies Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības (APEC) samitā.

Līdz šim vienīgā Trampa un Putina tikšanās notika 7.jūlijā G20 samita laikā Vācijas pilsētā Hamburgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu