Maskavā aiztur vairāk nekā 200 protestētājus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas policija svētdien Maskavas centrā aizturējusi 263 varasiestāžu nesankcionētas protesta akcijas dalībniekus, pavēstīja policija.

«5.novembrī par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem aizturēti 263 cilvēki,» ziņu aģentūrai «Interfax» apliecināja policijas preses dienesta pārstāvis.

Nesankcionētās akcijas dalībnieki aizturēti Manēžas laukumā un Tveras bulvārī, «Interfax» apliecināja informēts avots tiesībsargājošajās struktūrās.

Kā vēsta vairāki mediji, svētdien Maskavā izjaukta radikālā opozicionāra Vjačeslava Maļceva atbalstītāju protesta akcija.

Organizācijas «Artpodgotovka» izveidotājs Maļcevs iepriekš bija paziņojis, ka 5.novembrī Krievijā notiks revolūcija.

Viņš aicināja savus atbalstītājus iziet Krievijas pilsētu centrālajos laukumos.

Daudziem svētdien aizturētajiem bijuši naži, kastetes, gumijas ložu pistoles, vēsta ziņu aģentūra TASS. Policija aktīvistus aizturējusi pēc viņu pārmeklēšanas.

Populārās radiostacijas «Eho Moskvi» žurnālists Andrejs Ježovs tviterī paziņojis, ka arī viņš aizturēts.

Žurnālists tviterī publicējis video no policijas autofurgona. Vairums aizturēto ir 20-25 gadus veci, norādīja Ježovs , kurš pats vēlāk atbrīvots bez apsūdzību izvirzīšanas.

Pirms dažām dienām Krievijas Federālais Drošības dienests (FDD) paziņoja par organizācijas «Artpodgotovka» «slepenas šūniņas» vairāku biedru aizturēšanu. «Artpodgotovka» Krievijā ir pasludināta par ekstrēmu organizāciju un aizliegta.

Maļcevs, kas sevi dēvē par nacionālistu un anarhistu, 2016.gadā nesekmīgi kandidēja uz vietu Krievijas parlamentā. Vasarā viņš atstāja Krieviju un oktobrī viņam aizmuguriski tika piemērots arests saistībā ar apsūdzībām ekstrēmismā.

Maļcevs tīmekļa vietnē «YouTube» izveidojis kanālu, kas iemantojis plašu popularitāti. Tajā publicētajos ierakstos tiek pausta politiska varasiestāžu kritika.

Maļcevs ir Saratovas iedzīvotājs, tomēr pēc tam, kad Maskavas tiesa izdeva opozicionāra aizturēšanas orderi, viņš Krieviju pamet un apmetās Parīzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu