«Zara» skandāls: veikalos Stambulā atrod birkas ar darbinieku sūdzībām par nesamaksātām algām

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LEFTERIS PITARAKIS / TT NYHETSBYRÅN

Ātrās modes zīmols «Zara» iekūlies jaunā skandālā - Stambulas veikalos izvietotajos apģērbos atrastas birkas, kurās rūpnīcas darbinieki sūdzas par neizmaksātām algām, vēsta aģentūra AP.

Aģentūra ziņo, ka kādas rūpnīcas darbinieki devušies uz «Zara» veikaliem un tur esošajos apģērbos salikuši birkas ar uzrakstu: «Es uztaisīju to, ko tu tagad grasies pirkt, taču man par to nesamaksāja.»

Pieviltie rūpnīcas darbinieki tādā veidā aicina pircējus boikotēt «Zara» veikalus, kā arī mudina veikalu ķēdi nodrošināt, ka par viņu darbu tiek samaksāts.

Uz birkām rakstīts, ka akcijas dalībnieki strādājuši nu jau slēgtajā rūpnīcā «Bravo». Bijušie darbinieki apgalvo, ka rūpnīca palikusi tiem parādā trīs mēnešu algu un kompensāciju par darba attiecību pārtraukšanu.

Pirms aptuveni diviem mēnešiem bijušie «Bravo» darbinieki ievietoja petīciju vietnē «Change.org», prasot izmaksāt algas. Lai arī rūpnīca nepieder «Zara» mātes kompānijai «Inditex», tā esot uzraudzījusi ražošanas procesu un rūpējusies, lai tiek ievēroti darba drošības standarti.

«Bravo» ražoja apģērbus ne tikai zīmolam «Zara», bet arī «Next» un «Mango».

Petīcijas ierosinātāji stāsta, ka 2016.gada jūlijā rūpnīca esot negaidīti slēgta, atstājot bez darba un algām 155 darbiniekus. 140 no tiem parakstījuši petīciju.

«Inditex» portālam «Refinery29» sacīja, ka plānojot izveidot fondu, no kura līdzekļiem tiks nokārtotas saistības ar slēgtās rūpnīcas darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu