«Netflix» lietotāji daudzviet pasaulē saņem krāpniecisku e-pastu

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Interneta krāpnieki izsūtījuši maldinošu e-pastu, ar kuru cenšas no straumēšanas pakalpojuma «Netflix» lietotājiem izvilināt paroles un maksājumu informāciju, vēsta «The Independent».

Krāpnieki piestrādājuši, lai e-pasts ar virsrakstu «Your suspension notification» («Paziņojums par konta apturēšanu») izskatītos ticams. Vēstulē izmantots «Netflix» logo, un tā vēršas pie saņēmēja, izmantojot tā e-pasta uzstādījumos norādīto vārdu.

E-pasta vēstules saņēmējs tiek aicināts atjaunot maksājumu informāciju. Ziņojums satur saiti, kas ved uz viltus vietni, kas vizuāli izskatās pēc «Netflix» mājaslapas, taču patiesībā ir tikai krāpnieku izveidots atdarinājums. Ievadot savus datus viltus lapā, tie nonāktu krāpnieku rokās.

Video straumēšanas pakalpojumam «Netflix» ir nepilni 110 miljoni abonentu visā pasaulē.

Kompānija paziņojusi, ka rūpīgi sekojot krāpnieciskām aktivitātēm un gādājot par lietotāju kontu drošību. «Diemžēl šāda krāpniecība internetā ir izplatīta un tajā tiek izmantoti tādi populāri zīmoli kā «Netflix» un citas kompānijas ar lielu klientu loku, cenšoties izvilināt lietotāju personīgo informāciju,» norāda «Netflix».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu