Jaunzēlandes premjere sēro par valsts pirmo kaķi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārdena trešdien sēroja par valsts «pirmo kaķi» pēc tam, kad viņas kaķene Pedlza, kas bija kļuvusi slavena ar savu tvitera kontu, pakļuva zem automobiļa pie viņu mājas Oklendā.

«Katram, kurš kādreiz zaudējis iemīļoto dzīvnieku – jūs zināsiet, cik bēdīgi mēs jūtamies,» Ārdena rakstīja sociālajā tīklā «Facebook». «Pedlza bija ļoti iemīļota, un ne tikai no mūsu puses. Paldies katram, kas domā par viņu.»

Dažas dienas pēc tam, kad Ārdena 19.oktobrī kļuva par Jaunzēlandes jauno līderi, rūsganbaltā Pedlza debitēja sociālajos medijos ar savu tvitera kontu un lietotāja vārdu @FirstCatofNZ.

Pedlza savā tvitera biogrāfijā tika raksturota kā «Neatkarīgs kaķis – bez saistības ar Leiboristu partiju».

«Pirmais kaķis» ar savu tvitera kontu, kurā bija daudz vārda spēļu angļu valodā, ieguva slavu un fanus visā pasaulē.

Kaķene pārtrauca Ārdenas pirmo telefonsarunu ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, uzlecot uz krēsla blakus saimniecei un ar skaļu ņaudēšanu pavēstot par savu ierašanos.

Tviterī jau ir sākuši pienākt veltījumi no Pedlzas draugiem un faniem.

Līdzjūtību tviterī izteica ASV vēstnieka Jaunzēlandē Skota Brauna kucīte Greisija. Daži citi rakstītāji aicināja Jaunzēlandes ģenerālgubernatori Petsiju Rediju apsvērt valsts bēru sarīkošanu «nācijas garīgajai līderei un pirmajam kaķim Pedlzai».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu