Tramps brīdina Ziemeļkorejas «nežēlīgo diktatūru»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļkorejas «nežēlīgajai diktatūrai» nevajadzētu par zemu novērtēt ASV, trešdien brīdināja Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps, vienlaikus Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam apliecinot, ka pastāv labāka alternatīva, ja viņš atteiksies no kodolambīcijām.

Uzrunājot Dienvidkorejas parlamentu, Tramps Ziemeļkoreju raksturoja kā represīvu un despotisku režīmu.

Viņš arī skubināja pasauli rīkoties, konkrēti norādot uz Ziemeļkorejas sabiedrotajiem - Ķīnu un Krieviju.

«Ziemeļkoreja tiek pārvaldīta kā kults. Šī militārā kulta centrā ir nenormālais uzskats par līdera likteni valdīt kā tēvam aizsargātājam pār iekaroto Korejas pussalu un paverdzināto Korejas tautu.»

Vēršoties pie Ziemeļkorejas līdera, Tramps sacīja: «Ieroči, kurus jūs iegūstat, nepadarīs jūs drošākus. Tie nostāda jūsu režīmu lielās briesmās.»

«Ziemeļkoreja nav paradīze, kādu to iztēlojās jūsu vectēvs.»

«Tomēr, neraugoties uz viesiem noziegumiem, kurus jūs esat pastrādājuši pret Dievu un cilvēkiem, mēs piedāvāsim jums ceļu uz labāku nākotni.»

Tiesa gan, tam būtu jāsākas ar Phenjanas ballistisko raķešu programmas apturēšanu, sacīja Tramps, un «pilnībā pārbaudāmu un totālu kodolatbruņošanos».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu