Tramps aicina Ķīnu risināt Ziemeļkorejas kodolkrīzi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien Pekinā aicinājis Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu strādāt smagi un rīkoties ātri, lai atrisinātu Ziemeļkorejas kodolkrīzi.

«Mums jārīkojas ātri. Un, cerams, Ķīna šajā problēmā rīkosies ātrāk un efektīvāk nekā jebkurš cits,» žurnālistiem paziņoja Tramps, vienlaikus veltot atzinīgus vārdus Sji par tirdzniecības ierobežošanu ar Phenjanu.

«Ķīna var atrisināt šo problēmu viegli un ātri, un es aicinu Ķīnu un jūsu dižo prezidentu (..) smagi strādāt pie tā,» sacīja Tramps.

«Es zinu vienu par jūsu prezidentu - ja viņš nopietni pie tā strādās, tas notiks. Par to nav šaubu,» piebilda Baltā nama saimnieks.

ASV administrācija uzskata, ka Ķīnas ekonomiskā ietekme uz Ziemeļkoreju ir atslēga, ar kuras palīdzību iespējams panākt, lai Phenjana pārtrauc īstenot savas raķešu un kodolprogrammas.

Sji, kurš vairākkārt aicinājis ASV un Ziemeļkoreju sākt sarunas, lai atrisinātu šo jautājumu mierīgā ceļā, solīja Trampam stiprināt komunikāciju starp Ķīnu un ASV būtiskākajos jautājumos, tostarp par Ziemeļkoreju.

Tramps, kurš Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības (APEC) samitā Vjetnamā, domājams, tiksies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, lūdza palīdzību arī Maskavai, kurai arī ir ekonomiskās saites ar Ziemeļkoreju.

«Es arī aicinu Krieviju savaldīt šo potenciāli ļoti traģisko situāciju,» sacīja Tramps.

Kā vēstīts, Tramps pirmdien ar Japānas apmeklējumu sāka vizīti vairākās Āzijas valstīs. Tās gaitā viņš apmeklēja arī Dienvidkoreju un pašlaik uzturas Ķīnā, bet tālāk dosies uz Vjetnamu un Filipīnām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu