Igaunijā ieradušies Krievijas bruņojuma inspektori

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Igaunijā ieradušies trīs Krievijas bruņojuma kontroles inspektori, lai veiktu pārbaudes saskaņā ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 2011.gada Vīnes dokumentu.

Viņi inspicēs 1.kājnieku brigādi un Igaunijas Aizsardzības spēku galveno mācību poligonu, vēsta Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests.

Inspektoru ziņojums tiks nosūtīts visām EDSO dalībvalstīm.

Igaunijas Aizsardzības spēku inspektori šogad pārbaudījuši Baltkrievijas bruņotos spēkus un novērojuši Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības «Zapad».

Igaunijas pārstāvji arī piedalījušies citu NATO dalībvalstu vadītajās inspekcijās.

EDSO 2011.gada Vīnes dokuments noteic, ka organizācijas dalībvalstīm ik gadu jāsniedz informācija par saviem bruņotajiem spēkiem, aizsardzības potenciāla attīstības plāniem un aizsardzības budžetu un savlaicīgi jāinformē par plānotajām militārajām aktivitātēm. Valstis arī apņēmušās uzņemt savā teritorijā noteiktu skaitu citu valstu militāro ekspertu inspekciju un vizīšu karaspēka daļās.

Dokuments paredz, ka inspekcijas var ilgt līdz 48 stundām un maksimālā teritorija, ko drīkst pārbaudīt, ir 18 000 kvadrātkilometru.

Katrai EDSO dalībvalstij ir tiesības pārbaudīt, vai cita pie šīs organizācijas piederoša valsts neveic nelikumīgu militāro darbību, par kuru obligāti jāziņo iepriekš, un vai tai nav nedeklarēta militārā potenciāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu