Reidos pret «Islāma valsti» Stambulā aizturēts 101 cilvēks

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Turcijas policija plašā pretterorisma operācijā galvaspilsētā Ankarā aizturējusi 101 cilvēku, kas tiek turēts aizdomās par saistību ar teroristu grupējumu «Islāma valsts», ceturtdien ziņo Turcijas mediji.

Ziņu aģentūra «Anadolu» vēsta, ka varasiestādes izdevušas orderus 245 cilvēku aizturēšanai.

Reidos piedalījušies 1500 policisti. Pārmeklētas 250 adreses, kur atsavināti dokumenti un digitāli materiāli, ziņo «Anadolu».

Arī pagājušajā mēnesī Turcijā tika aizturēta grupa cilvēku, kas tiek turēta aizdomās par saistību ar «Islāma valsti». Tostarp Ankarā tika aizturēti 49 cilvēki, no kuriem vairāki plānojuši uzbrukumu, uzskata varasiestādes.

Pēdējo divu gadu laikā «Islāma valsts» Turcijā sarīkojusi vairākus asiņainus teroraktus, tostarp Jaungada naktī naktsklubā Stambulā, nogalinot 39 cilvēkus.

Lai gan kopš janvāra uzbrukumi pierimuši, Turcijas policija teju katru dienu veic reidus pret «Islāma valsts» šūniņām Turcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu