Zviedru žurnālistes slepkavība: policija turpina meklējumus jūrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopenhāgenas policija turpina meklēt mīklainos apstākļos mirušās zviedru žurnālistes Kimas Vallas mirstīgās atliekas. Lai arī policija atradusi no dāņa Pētera Madsena paštaisītās zemūdenes pazudušās Vallas torsu, galvu un kājas, joprojām tiek meklētas viņas rokas. Šonedēļ paredzēta jauna meklēšanas operācija ar nirējiem un policijas suņiem, vēsta dāņu medijs BT.

Dānijas policija sadarbojas ar kolēģiem Zviedrijā, kuri meklēšanas operācijai Koges līcī aizdos īpaši trenētus suņus - labradoru un aitu suni, kuri apmācīti atrast cilvēku mirstīgās atliekas ūdenī.

«Mēs meklēšanu vēl neesam beiguši,» sacīja Kopenhāgenas policijas galvenais izmeklētājs Jenss Mollers. «Gribam izmantot vēl nirējus, kā arī runājam ar Zviedrijas policiju, lai vēlreiz varētu izmantot policijas suņus. Mēs turpināsim roku meklēšanu, kamēr mums tam būs līdzekļi.»

Policijai ir zināms Madsena zemūdenes maršruts, kura apkaimē notiks atdalīto ķermeņa daļu meklēšana.

Atrast pēdējās sadalītā līķa daļas ir svarīgi, jo iespējami savainojumi uz rokām varētu izmeklētājiem atklāt jaunu informāciju par Vallas nāves apstākļiem, kas pagaidām ir neskaidri, norāda Mollers.

30 gadus vecā Valla pēdējo reizi tika redzēta 10.augustā, kāpjot uz Madsena uzbūvētās zemūdenes klāja. Nākamajā dienā zemūdene mīklainos apstākļos nogrima, un no tās tika izglābts 46 gadus vecais Madsens.

21.augustā Kopenhāgenas piekrastē atrada Vallas torsu bez rokām, kājām un galvas. Oktobrī jūrā tika atrasts maiss ar Vallas galvu un kājām.

Policija joprojām meklē Vallas rokas, kā arī Vallas un Madsena mobilos tālruņus.

Madsens apsūdzēts Vallas nogalināšanā un līķa sakropļošanā. Vīrietis neatzīst vainu žurnālistes slepkavībā un apgalvo, ka nezinot, kā viņa nomira.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu