Bijusī Katalonijas parlamenta spīkere ieradusies Spānijas Augstākajā tiesā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: QUIQUE GARCIA / EFE

Bijusī Katalonijas parlamenta spīkere Karme Forkadeļa ceturtdien ieradusies Spānijas Augstākajā tiesā saistībā ar apsūdzībām par dumpi un musināšanu.

Tiesnesis var izlemt noteikt drošības līdzekli apcietinājumu Forkadeļai un vēl pieciem bijušajiem Katalonijas parlamenta locekļiem, kuriem izvirzītas tādas pašas apsūdzībās kā bijušajai spīkerei. Arī bijusie deputāti ieradušies tiesā.

Viņi tiek apsūdzēti par sekošanu «saskaņotai stratēģijai, lai pasludinātu neatkarību», vēl pirms Katalonijas reģionālais parlaments par to nobalsoja 27.oktobrī.

Katalonijas valdība 1.oktobrī sarīkoja referendumu par reģiona neatkarību, lai gan tiesa bija atzinusi to par nekonstitucionālu.

Katalonijas reģionālais parlaments 27.oktobrī nobalsoja par neatkarības pasludināšanu no Spānijas. Drīz pēc tam Spānijas Senāts nobalsoja par tiešas pārvaldes atjaunošanu Katalonijā. Spānijas premjers Marjano Rahojs atlaida Pudždemona vadīto Katalonijas valdību un reģiona parlamentu, izsludinot jaunas reģionālās vēlēšanas 21.decembrī.

Trešdien Spānijas Konstitucionālā tiesa anulēja Katalonijas parlamenta deklarāciju par neatkarības pasludināšanu.

Spānijas Nacionālā tiesa pagājušajā nedēļā uzdeva apcietināt deviņus atceltās Katalonijas reģionālās valdības locekļus, kas arī apsūdzēti par dumpi, musināšanu un līdzekļu izšķērdēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu