Vācijas slepkavīgais sanitārs atbildīgs par vairāk nekā 100 pacientu nāvi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pirms diviem gadiem uz mūžu notiesātais vācu sanitārs Nīlss Hēgels, kurš bija nogalinājis pacientus, injicējot viņiem nāvējošus medikamentus, ir atbildīgs par vairāk nekā 100 pacientu nāvi, ceturtdien paziņojuši Vācijas izmeklētāji.

Hēgels 2015.gadā tika notiesāts par divu pacientu nogalināšanu un četriem slepkavības mēģinājumiem vai miesas bojājumu nodarīšanu Delmenhorstas slimnīcā, netālu no Brēmenes.

Tomēr līķu ekshumācija un analīzes atklājušas pierādījumus par citiem upuriem. Augustā policija pavēstīja, ka 41 gadu vecais Hēgels noslepkavojis vēl vismaz 90 pacientus.

Policija un prokuratūra ceturtdien apstiprināja vēl 16 nāves gadījumus, kas nozīmē, ka

Hēgels laikā no 1999.gada līdz 2005.gadam divās slimnīcās kopā nogalinājis vismaz 106 pacientus.

Varasiestādes paziņoja, ka jaunas apsūdzības Hēgelam plāno izvirzīt nākamgad.

Nogalināto skaits «ir nepieredzēts Vācijas republikas vēsturē», augustā paziņoja galvenais izmeklētājs Arne Šmits, piebilstot, ka Hēgels rīkojies «bez pamanāma parauga» un īpaši vērsies pret kritiskā stāvoklī esošiem pacientiem.

Vēl piecos gadījumos turpinās toksikoloģijas analīzes, bet Turcijā plānota trīs bijušo pacientu līķu ekshumācija.

Pēc paša teiktā, Hēgels injicējis saviem pacientiem letālu zāļu devu, lai tad censtos viņus atdzīvināt un varētu radīt labu iespaidu kolēģu acīs.

Hēgels liecināja, ka brīžiem rīkojies, garlaicības mākts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu