Makrons: Cīņa pret «Islāma valsti» turpināsies gadiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Kaut arī cīņa pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» Irākā un Sīrijā tuvojas noslēgumam, citās pasaules daļās tā turpināsies, iespējams, gadiem ilgi, ceturtdien brīdināja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

«Mēs esam guvuši uzvaru [pār «Islāma valsti«] Rakā, un man ir cieša pārliecība, ka tuvākajās nedēļās un mēnešos mēs Irākas-Sīrijas karadarbības laukā militārā ziņā gūsim pilnīgu uzvaru,» uzrunājot franču spēkus Abū Dabī Minazajedas flotes bāzē, sacīja Makrons.

«Tomēr šī cīņa nebeigsies tur. Pats galvenais - daudzās vietās no Somālijas pussalas līdz Persijas līcim, līdz Dienvidaustrumāzijai un Sāhelas-Sahāras reģionam ir daudzas vietas, kur šī arī turpmākos gadus būs militāra cīņa,» viņš piebilda.

«Mūsu izaicinājums tagad, kad mēs esam guvuši uzvaru karā ar barbarismu, ir miera atjaunošana,» uzsvēra Makrons.

«Islāma valsts» vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur «kalifātu» un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret «Islāma valsti», pēdējā laikā džihādistu kontrolētās teritorijas ievērojami sarukušas.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu