Saūda Arābijā pretkorupcijas operācijā apcietināts 201 cilvēks

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ishara S. KODIKARA / AFP

Saūda Arābijā vērienīgajā korupcijas apkarošanas operācijā, kas pamatā bija vērsta pret valsts elites pārstāvjiem, pratināšanai apcietināts 201 cilvēks, ceturtdien pavēstīja Informācijas ministrija.

Atbilstoši izmeklētāju aplēsēm korupcijas un līdzekļu piesavināšanās rezultātā vairāku desmitgažu laikā zaudēti vismaz 100 miljardi dolāru.

«Kopumā līdz šim uz nopratināšanu izsaukti 208 indivīdi. No šiem 208 indivīdiem septiņi atbrīvoti bez apsūdzību izvirzīšanas,» teikts ministrijas paziņojumā.

«Apzinātais korupcijas apjoms ir ļoti liels,» norādīja ministrija. «Balstoties mūsu pēdējos trīs gados veiktās izmeklēšanas datos, mēs lēšam, ka vairāku desmitgažu laikā sistemātiskas korupcijas un līdzekļu piesavināšanās rezultātā ļaunprātīgi izmantoti vismaz 100 miljardi dolāru.»

Vairāku desmitu prominenču vidū, kas tika aizturētas nedēļas nogalē, ir arī miljardieris un magnāts princis Al Valids bin Talals, kas tiek dēvēts arī par Saūda Arābijas Vorenu Bafetu. Saūda Arābijas mūsdienu vēsturē nedēļas nogalē notikušās elites pārstāvju aizturēšanas ir lielākā šāda veida operācija.

Elites pārstāvju masveida aresti notikuši uzreiz pēc tam, kad sestdien tika izveidota kroņprinča Mohammeda bin Salmana vadītā korupcijas apkarošanas komisija.

Ar šo operāciju, ko daži analītiķi raksturojuši kā drosmīgu, bet riskantu varas spēli, princis Mohammeds centralizējis savās rokās pēdējā laika Saūda Arābijas vēsturē nepieredzēti lielu varu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu