Polijas premjere noraida runas par izstāšanos no ES

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Polija negrasās sekot Lielbritānijas piemēram un izstāties no Eiropas Savienības (ES), ceturtdien sacīja Polijas premjerministre Beāte Šidlo, vienlaikus pārmetot ES, ka tā pārkāpj savu pilnvaru robežas.

«Vairums poļu atbalsta Polijas atrašanos ES. Polijas parlamentā nav nevienas partijas, kas vēlas Polijas izstāšanos no ES,» Varšavā ārpolitikas jautājumiem veltītā konferencē sacīja premjere. «Vienlaikus ir bijuši mēģinājumi pārliecināt Eiropas sabiedrību, ka Polija ir antieiropeiska vai ka pat pastāv «Poleksita» drauds.»

«Es vēlētos to apliecināt skaidri un gaiši - nekā tāda nebūs. Polija ir piederīga ES, un ES ir piederīga Polija,» uzsvēra Šidlo.

Varšavas un Briseles starpā izraisījušās domstarpības vairākos jautājumos, arī par strīdīgus vērtējumus izsaukušo konservatīvās valdības tiesu reformu.

Pie varas 2015.gadā nākušās partijas «Likums un taisnīgums» valdība arī nepiekrīt ES Tiesas lēmumam, ar kuru pieprasīta meža izciršanas darbu apturēšana Belovežas gāršā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu