Filipīnu prezidents: Es jaunībā nogalināju cilvēku

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte paziņojis, ka viņš pusaudža vecumā nodūris cilvēku. Prezidenta pārstāvis gan vēlāk uzsvēra, ka Duterte izteikumi nav uztverami nopietni , vēsta Lielbritānijas medijs «The Guardian».

Ar šādiem izteikumiem Filipīnu prezidents nācis klajā Vjetnamas pilsētā Danangā, uzrunājot vietējās filipīniešu kopienas pārstāvjus.

«Kad es biju pusaudzis, es bieži nokļuvu cietumā, jo es regulāri iesaistījos kautiņos. Kad man bija 16 gadi, es kautiņā nodūru cilvēku,» norādīja Duterte.

Savā uzrunā viņš vairākas reizes izcēlās ar necenzētu leksiku, veltot asu kritiku oponentiem, kas iebilst pret viņa izsludināto karu pret narkotikām.

Prezidenta amatā Duterte tika ievēlēts lielā mērā pateicoties viņa solījumiem pieteikt karu narkotiku izplatīšanās grupējumiem. Duerte paziņoja, ka šajā karā visi līdzekļi esot labi un sagaidām, ka cīņā ar narkotikām tikšot nogalināti aptuveni 100 000 noziedznieku.

Kopš Duterte kļūšanas par prezidentu pirms 16 mēnešiem, policija narkotiku apkarošanas operāciju gaitā nogalinājusi 3967 cilvēkus.

Filipīnu sabiedrībā Duterte bauda atbalstu, jo daļa cilvēku uzskata, ka viņš valsti padara drošāku, tomēr prezidenta oponenti norāda, ka viņš īsteno valsts atbalstītu masveida slepkavību, kuru veic korumpēta policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu