Laikraksts: ASV izmeklē Trampa padomnieka piedalīšanos sarunās par turku opozicionāra nolaupīšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YURI GRIPAS / REUTERS

ASV īpašais prokurors Roberts Millers veic izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām, ka bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa nacionālās drošības padomnieks Maikls Flinns savulaik piedalījies sarunās par ASV mītošā turku garīdznieka Fethullas Gilena nodošanu Turcijai apmaiņā pret 15 miljoniem dolāru, piektdien vēsta laikraksts «Wall Street Journal».

Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) uzdevis jautājumus par 2016.gada decembrī notikušo tikšanos starp Flinnu un Turcijas pārstāvjiem Ņujorkā, kurā viņi runājuši par Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana kritiķa Gilena nogādāšanu privātā lidmašīnā uz cietumu kādā salā Turcijā, laikrakstam pastāstīja avots, kas sniedzis informāciju FIB.

Turcijas varasiestādes apsūdz Gilenu, kuram ASV ir uzturēšanās atļauja, pagājušā gada apvērsuma organizēšanā un cenšas panākt viņa izdošanu.

Flinns bija spiests atkāpties no amata Baltajā namā tikai dažas nedēļas pēc darba uzsākšanas, jo bija sniedzis melīgas liecības par saviem kontaktiem ar Krievijas vēstnieku.

Šogad tika pārbaudīta Flinna agrākā lobēšana Turcijas labā, kad atklājās, ka viņš veicis zināmus darbus ar sava izlūkošanas uzņēmuma starpniecību kādam turku uzņēmējam, no kā labumu, iespējams, guvusi Turcijas valdība.

Atbilstoši izskanējušajām apsūdzībām Flinns nav pienācīgi reģistrējis savas aktivitātes ASV.

Telekanāls NBC svētdien ziņoja, ka izmeklētāji ieguvuši pietiekami daudz liecību, lai izvirzītu apsūdzības Flinnam un viņa dēlam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu