Putins: Krievijas «mediju» ierobežošana ASV ir uzbrukums vārda brīvībai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergey Guneev / Sputnik

Krievijas represīvā režīma vadonis Vladimirs Putins sestdien paziņoja, ka ir «vīlies par Krievijas mediju ierobežošanu ASV, kas esot uzbrukums vārda brīvībai.» Piebildīsim, ka ASV mediju tirgū nav neviena Krievijas medija, tikai Kremļa propagandas rupori.

Preses konferencē Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības (APEC) samita laikā Putins uzsvēra, ka vēršanās pret Krievijas medijiem saņems pienācīgu atbildi.

«Uzbrukums mūsu medijiem ir uzbrukums vārda brīvībai,» viņš paziņoja, solot, ka šāda rīcība saņems «pienācīgu atbildi».

«Es vēlos vērst jūsu uzmanību uz faktu, ka nav un nevar būt apstiprinājuma tam, ka Krievijas mediji iejaucās vēlēšanu kampaņās,» paziņoja Putins.

Viņš piebilda, ka Krievijas parlamentā apspriestie atbildes soļi uz vēršanos pret Kremļa raidorganizāciju RT ir dabiski, lai arī, «iespējams, nedaudz par bargu».

RT piektdien paziņoja, ka reģistrēsies ASV ārvalstu aģenta statusā, bet vienlaikus apstrīdēs tiesā šo Savienoto Valstu Tieslietu ministrijas prasību.

Raidorganizācija norāda, ka ASV Tieslietu ministrija devusi tai laiku līdz pirmdienai, lai reģistrētos kā ārvalstu aģentam vai rēķināties ar konta iesaldēšanu un vadītāja aizturēšanu.

Tikmēr Krievijas parlamenta apakšpalātā Valsts domē tiek apsriesti iespējami ierobežojumi ASV mediju darbībai Krievijā, kas ir atbilde uz Vašingtonas vēršanos pret RT.

Vašingtona uzskata RT par Maskavas propagandas ruporu un lūgusi tai reģistrēties kā ārvalstu aģentam saskaņā ar ārvalstu aģentu reģistrācijas likumu, kas attiecas un lobijiem un juristiem, kas pārstāv ārvalstu politiskās intereses.

RT nonācis uzmanības centrā ASV izmeklēšanā par iespējamo Krievijas jaukšanos prezidenta vēlēšanās, kurās pagājušajā gadā uzvarēja Donalds Tramps.

Notiek izmeklēšana arī par Trampa bijušā padomnieka nacionālās drošības jautājumos Maikla Flinna saistību ar RT.

Atvaļinātais ģenerālleitnants Flinns 2015.gadā saņēma 33 000 ASV dolāru par piedalīšanos RT banketā, kur viņš sēdēja pie galda līdzās Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu