Filipīnu prezidents nodzied serenādi Trampam

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte saviesīgā pasākumā Manilā vairāku valstu līderu priekšā nodziedājis mīlas dziesmu. Viņš vēlāk atzina, ka esot to darījis pēc ASV prezidenta Donalda Trampa lūguma, vēsta «The Guardian».

Tramps, Duterte un vēl 17 dažādu valstu galvas svētdien tikās ikgadējā Dienvidaustrumāzijas Nāciju Asociācijas (ASEAN) samitā. Pasākuma laikā Duterte paņēma mikrofonu un kopā ar vietējo popdīvu Pilitu Koralesu sāka dziedāt dziesmu «Ikaw» («Tu»).

«Tu esi gaisma manā pasaulē, tikai puse no šīs sirds ir mana,» vēsta dziesmas vārdi.

«Dāmas un kungi, es dziedāju bez uzaicinājuma, bet pēc ASV bruņoto virspavēlnieka pavēles,» sacīja Duterte, atsaucoties uz titulu, ko Tramps ieguva līdz ar stāšanos prezidenta amatā.

ASV un tās bijusī kolonija Filipīnas ir sabiedrotie kopš Otrā pasaules kara. Taču pēdējā laikā abu valstu attiecības kļuvušas saspīlētākas, jo Duterte publiski kritizējis ASV, kā arī centies nostiprināt attiecības ar Krieviju un Ķīnu.

Duterte Filipīnās īstenojis nežēlīgu «karu pret narkotikām», kura dēļ nogalināti jau vairāk nekā 3900 cilvēki, liela daļa no tiem - bez tiesas sprieduma.

Tramps, kam kritiķi vairākkārt pārmetuši neieinteresētību cilvēktiesību jautājumos, maijā uzslavēja Duterti par panākumiem cīņā ar narkotikām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu