Latviešu dzērājšoferi Ziemeļīrijā tiesā par sēšanos pie stūres pamatīgā reibumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas pilsonis Ziemeļīrijā stājies tiesas priekšā par braukšanu pamatīgā reibumā, piecas reizes pārsniedzot atļauto alkohola daudzumu izelpā. Tas ir viens no lielākajiem rādītājiem, kāds jebkad fiksēts uz Ziemeļīrijas ceļiem, vēsta laikraksts «Belfast Telegraph».

39 gadus vecais Raimonds Martinovs, kurš ir no Latvijas, bet pašlaik dzīvo Belfāstā, tika pieķerts 8.oktobrī. Viņš savu vainu atzinis.

Prokurors norādīja, ka par dzērājšoferi ziņojis kāds autovadītājs, kurš braucis aiz Martinova vadītās automašīnas.

Tiesā izskanēja, ka vīrietis sastrīdējies ar sievu un dzēris vairākas dienas. Vīrietis aizturēts ceļā atpakaļ uz mājām, vēsta «Belfast Telegraph».

Dzērājšoferim piespriests 500 sterliņu mārciņu (562 eiro) liels naudas sods. Viņam uz gadu tiks atņemtas autovadītāja tiesības, taču, ja viņš veiksmīgi nokārtos kursu šāda veida pārkāpējiem, sodu varētu samazināt līdz deviņiem mēnešiem.

Apgabaltiesas tiesnesis uzsvēra, ka aizturētais vīrietis esot uzreiz atzinis vainu. «Pieņemu, ka gājāt cauri grūtam posmam savā dzīvē, kas, cerams, nu ir aiz muguras,» pauda tiesnesis Pīters Magills. «Ja dzerat, netuvojoties automašīnai.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu