RT reģistrējusies ASV ārvalstu aģenta statusā

LETA/DPA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

ASV Tieslietu ministrija pirmdien apstiprināja, ka Kremļa raidorganizācija RT ir reģistrējusies ārvalstu aģenta statusā.

Ministrija pavēstīja, ka ārvalstu aģenta statusā reģistrējusies Vašingtonā bāzētā kompānija «T&R Productions», kas atbildīga par RT darbību ASV.

Ministrijas paziņojums seko pēc tam, kad RT galvenā redaktore Margarita Simonjana pirmdien pavēstīja, ka ASV varasiestādes ir draudējušas izvirzīt kriminālapsūdzības un aizturēt kompānijas ASV darbības vadītāju, ja RT izlems nereģistrēties.

Vašingtona uzskata RT par Maskavas propagandas ruporu un bija lūgusi tai reģistrēties kā ārvalstu aģentam saskaņā ar ārvalstu aģentu reģistrācijas likumu, kas attiecas uz lobijiem un juristiem, kas pārstāv ārvalstu politiskās intereses.

Notiek izmeklēšana arī par ASV prezidenta Donalda Trampa bijušā padomnieka nacionālās drošības jautājumos Maikla Flinna saistību ar RT.

Atvaļinātais ģenerālleitnants Flinns 2015.gadā saņēma 33 000 ASV dolāru par piedalīšanos RT banketā, kur viņš sēdēja pie galda līdzās Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Sociālais tīkls «Twitter» pagājušajā mēnesī paziņoja, ka aizliedz RT un raidorganizācijas «Sputnik» reklāmas, šādi reaģējot uz ASV izlūkdienesta konstatēto, ka šie mediji ASV prezidenta vēlēšanu gaitā 2016.gadā izplatījuši maldīgu informāciju.

Tikmēr Krievijas parlaments izstrādā likumprojektu, saskaņā ar kuru raidorganizācijas «Deutsche Welle» (DW), CNN un radiostacijas «Brīva Eiropa/Radio Brīvība» un «Voice of America» («Amerikas Balss») var tikt atzītas par ārvalstu aģentiem, šādi reaģējot uz Savienoto Valstu vēršanos pret RT, pirmdien atklāja politiķis Andrejs Isajevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu