Pārbēdzējs no Ziemeļkorejas kritiskā stāvoklī pēc bēgšanas mēģinājuma

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas karavīrs pirmdien centās aizbēgt no valsts, šķērsojot smagi bruņoto demilitarizēto zonu pie robežas ar Dienvidkoreju, vēsta aģentūra «Reuters». Bēgšanas laikā viņu ķēra vairākas Ziemeļkorejas puses karavīru lodes, un tagad pārbēdzējs kritiskā stāvoklī nogādāts slimnīcā Dienvidkorejā.

Karavīrs bēgšanu sāka automašīnā, taču, kad tai beidza darboties viens ritenis, turpināja ceļu kājām. Ziemeļkorejas karavīri viņa virzienā raidīja apmēram 40 šāvienus, taču viņam izdevās sasniegt Dienvidkorejai piederošu ēku un paslēpties netālu no tās.

Karavīru drošībā nogādāja Dienvidkorejas un ASV bruņotie spēki.

Ķirurgi no vīrieša ķermeņa izoperēja piecas lodes, bet vēl divas tajā tika atstātas, informēja Dienvidkorejas bruņoto spēku pārstāvis.

«Šorīt dzirdējām, ka viņš vēl nav nācis pie samaņas un pats nevar elpot, taču viņa dzīvību ir iespējams izglābt,» norādīja pārstāvis.

Katru gadu no Ziemeļkorejas uz Dienvidkoreju pārbēg vairāk nekā 1000 cilvēku, taču lielākā daļa to dara caur Ķīnu. Ļoti retos gadījumos pārbēgšana notiek pāri demilitarizētajai zonai, kas ir viena no visvairāk apsargātajām teritorijām pasaulē.

Kopš 1953.gada, kad beidzās Korejas karš un tika noslēgts pamiers, no Ziemeļkorejas pārbēguši vairāk nekā 30 000 cilvēku, norāda Seula.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu