Krievija publicē kadru no videospēles kā «pierādījumu» ASV sadarbībai ar «Islāma valsti»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija sociālajos tīklos publicējusi «neapgāžamus pierādījumus», ka ASV spēki palīdzot teroristu organizācijai «Islāma valsts», taču viena no fotogrāfijām patiesībā izrādījusies ekrānšāviņš no videospēles, vēsta raidorganizācija BBC.

Ministrija apgalvoja, ka attēlā redzams tas, kā «Islāma valsts» konvojs pagājušonedēļ ASV spēku pavadībā dodas prom no ciema Sīrijā. Taču patiesībā tas bija kadrs no viedtālruņu spēles «AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron», pamanīja acīgi vērotāji. Aizsardzības ministrijas publicētais attēls bija izvietots spēles mājaslapā un «YouTube» kanālā, taču pirms pārpublicēšanas tas tika apgriezts, noņemot lielāko daļu spēles izstrādātāju uzliktā teksta. Spēles veidotāji attēlus publicēja 2015.gada martā, raksta aģentūra «Reuters».

Krievijas aizsardzības ministrija paziņoja, ka notikušais esot kāda darbinieka kļūda, taču neprecizēja, kas tieši šajā attēlā bijis kļūdains.

Dažas stundas vēlāk ministrija nāca klajā ar labotu paziņojumu, kam bija pievienoti četri citi attēli. Taču pastāv šaubas arī par to autentiskumu - krievu aktīvistu grupa «Conflict Intelligence Team» norāda, ka jaunie kadri esot no 2016.gada jūnijā uzņemta video, kurā redzams Irākas gaisa spēku uzbrukums «Islāma valstij» Irākas teritorijā.

Krievija apsūdzējusi ASV spēkus mēģinājumos traucēt Krievijas militārās aktivitātes pret «Islāma valsts» kaujiniekiem.

ASV bruņoto spēku pulkvedis Raiens Dilons, kurš vada ASV vadīto koalīciju cīņā pret «Islāma valsti», noraidīja Krievijas apsūdzības. «Nevaru to apliecināt, bet redzēju ziņas, ka viens no attēliem bija ņemts no videospēles. Tā ir konsekventa parādība Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumos - tie ir nepamatoti, nepareizi un pilnīgi aplami,» sacīja Dilons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu