Slaktiņš Kalifornijas skolā: skolotāji pasargāja bērnus no uzbrucēja

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otrdien Teheimas apgabalā, Kalifornijā, notikušajā apšaudē uzbrucējs centās iekļūt pamatskolas ēkā, taču skolotāji laikus aizbarikādēja durvis un to nepieļāva. Vietējās amatpersonas uzslavējušas skolotājus par rīcību, kas izglāba «neskaitāmas» dzīvības, vēsta raidorganizācija BBC.

Domājams, ka asiņainais slaktiņš, kurā dzīvību zaudēja četri cilvēki, sākās ar sadzīvisku ķildu. 43 gadus vecais Kevins Nīls otrdienas rītā sastrīdējās ar kaimiņu un viņu nošāva. Pēc tam bruņotais vīrietis devās uz vairākām tuvējām vietām un sāka tur slepkavot nejauši sastaptus cilvēkus.

Skolotāji aizbarikādēja durvis pēc tam, kad izdzirdēja šāvienu trokšņus netālu no skolas. Pateicoties mācībspēku ātrajai reakcijai, uzbrucējs netika iekšā skolā. Viņš sāka apšaudīt skolu, kā rezultātā viens bērns gāja bojā, bet vēl citus savainoja stikla lauskas no sašautajiem logiem.

Vietējie mediji vēsta, ka par uzbrucēja tuvošanos varētu būt brīdinājusi māte, ko Nīls sašāva, kad viņa automašīnā veda uz skolu savus bērnus. Sieviete tika nopietni ievainota, taču izdzīvoja.

«Šis vientuļais šāvējs bija apņēmies nogalināt nejaušus garāmgājējus. Jāsaka, ka šis incidents, lai cik traģisks un slikts tas arī ir, varēja beigties vēl daudz ļaunāk,» sacīja šerifa palīgs Fils Džonstons.

Nīla māte aģentūrai AP sacīja, ka dēls esot viņai zvanījis dienu pirms slaktiņa un teicis, ka «viss ir cauri». Viņa arī atklāja, ka Nīlam ilgu laiku bijis konflikts ar kaimiņiem, kuri vīrieti apvainoja metamfetamīna ražošanā viņa mājās.

Vietējais iedzīvotājs Braiens Flins laikrakstam «Record Searchlight» sacīja, ka šāvējs bijis viņa kaimiņš Kevins, kuru viņš pazinis tikai pēc vārda.

«Trakākais, ka kaimiņš pēdējā laikā daudz šaudījās, simtiem ložu. Lielas magazīnas. Mēs darījām zināmu, ka šis puisis ir traks un apdraud mūs,» sacīja Flins. Viņš apgalvoja, ka kaimiņš arī nozadzis viņa automašīnu.

Policija pie šāvēja atrada pusautomātisko šauteni un divas pistoles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu