«Carrefour» Eiropā atsakās no sprostos dētām olām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskais lielveikalu tīkls «Carrefour» izlēmis atteikties no sprostos dētu olu tirdzniecības savos vairāk nekā 10 000 Eiropas veikalos no 2025.gada.

Šāds lēmums pieņemts pēc pārrunām ar starptautisko dzīvnieku aizstāvības organizāciju apvienību «Open Wing Alliance».

Iepriekš «Carrefour» jau bija apņēmies savos Polijas, Itālijas, Francijas un Beļģijas veikalos izbeigt sprostos dētu olu tirdzniecību no 2025.gada. Tagad apņemšanās attiecas uz «Carrefour» veikaliem visā Eiropā. Lēmums attiecas gan uz «Carrefour» privātās preču zīmes produkciju, gan citu zīmolu olām.

«Carrefour» ir otrs lielākais mazumtirdzniecības tīkls Eiropā pēc veikalu skaita un apgrozījuma.

Līdz ar šādas korporatīvās sociālās atbildības politikas ieviešanu, «Carrefour» savā nostājā pievienojas tādiem mazumtirdzniecības tīkliem kā «Tesco», «Aldi», «Lidl», «Intermarché», «Jerónimo Martins» un citiem, kas jau pauduši apņemšanos izbeigt sprostos dētu olu tirdzniecību.

Pasaulē un Eiropā uzņēmumi arvien biežāk pievērš uzmanību sava biznesa ētikai un sociālajai atbildībai. Tā ietver sevī rūpes gan par sabiedrības vērtībām, gan par dzīvnieku labklājību un vides aizsardzību. Tā kā dējējvistu turēšana sprostos ir saistīta ar sliktiem dzīves apstākļiem šiem dzīvniekiem, arvien vairāk uzņēmumu atsakās no sprostos dētu olu izmantošanas.

Latvijā ar aicinājumu uzņēmumiem pieņemt korporatīvās atbildības politiku, kas paredz atteikšanos no sprostos dētām olām, nākusi klajā biedrība «Dzīvnieku brīvība». Šādu uzņēmumam «Rimi Latvija» adresētu prasību vietnē «rimi.olucena.lv» parakstījuši jau vairāk nekā 6000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu