Radio «Brīvība» Krimas projekts varētu kļūt par Krievijas jaunā «ārvalstu aģentu» likuma upuri

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Tieslietu ministrija informējusi radio «Brīvība» reģionālo projektu «Krima. Realitāte», ka uz to var tikt attiecināti Valsts domes mediju likumos apstiprinātie grozījumi par «ārvalstu aģentiem», ceturtdien paziņoja avots ministrijā.

«Tā kā šī medija darbībā ir pazīmes, ka tas veic ārvalstu aģenta funkcijas, tad uz to var tikt attiecināti ierobežojumi, kas paredzēti Krievijas likumdošanā,» sacīja avots.

Analoģisku paziņojumu ministrija nosūtījusi radio «Brīvība» tatāru-baškīru redakcijai.

Krievijas parlamenta apakšnams trešdien apstiprināja labojumus likumos, un jau vistuvākajā laikā tie tiks iesniegti izskatīšanā augšpalātai. Grozījumi stāsies spēkā, kad tos būs parakstījis prezidents.

Atbilstoši 2012.gadā pieņemtajam Krievijas likumam «ārvalstu aģenta» statusu varēja piemērot nevalstiskajām organizācijām.

Daudzas nevalstiskās organizācijas, kas tikušas pakļautas 2012.gada likuma normām, bijušas spiestas pārtraukt savu darbību.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu