Piecus mēnešus pēc «Grenfell Tower» ugunsgrēka Londonā beidzas upuru skaitīšana

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonas policija ceturtdien paziņojusi, ka saskaņā ar galīgajiem datiem augstceltnes «Grenfell Tower» ugunsgrēkā, kas Lielbritānijas galvaspilsētu piemeklēja 14.jūnijā, gājis bojā 71 cilvēks.

Metropoles policija pavēstīja, ka pēdējie divi ugunsnelaimes upuri identificēti šonedēļ, un pauda pārliecību, ka vairs nav nevienas ugunsgrēkā bez vēsts pazudušas personas.

Visjaunākais no upuriem ir priekšlaikus dzimis mazulis, kuru dzemdēja kāda pēc ugunsgrēka slimnīcā nogādāta ar dūmiem saindējusies sieviete.

Policija arī pavēstīja, ka ugunsgrēka laikā no liesmu pārņemtās 24 stāvu augstceltnes izglābti 223 cilvēki.

Iepriekš policija lēsa, ka gājuši bojā aptuveni 80 cilvēki, un ilgais laiks, kāds bija nepieciešams upuru identificēšanai, raisīja izdzīvojušo nama iemītnieku un viņu tuvinieku sašutumu.

Tomēr policija norādīja, ka upuru identificēšana bija ļoti smags uzdevums, jo bojāgājušo mirstīgās atliekas bija ļoti stipri apdegušas.

Upuru identificēšanā līdz ar tiesu medicīnas ekspertiem tika iesaistīti arī arheologi un zobārstniecības eksperti.

Policija paziņojusi, ka apsver iespēju saistībā ar traģisko ugunsgrēku izvirzīt apsūdzības par nogalināšanu nolaidības dēļ gan fiziskām, gan juridiskām personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu