Miris Sicīlijas mafijas «bosu boss» Toto Rīna

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

87 gadu vecumā piektdien miris bijušais Sicīlijas mafijas galvenais boss Toto Rīna, vēsta Itālijas mediji. Rīna miris Parmas slimnīcā, ieslodzītajiem domātajā nodaļā. Viņa nāves cēlonis bijis vēzis.

Ceturtdien Itālijas Tieslietu ministrija atļāva ģimenes locekļiem apmeklēt Rīnu, kurš jau bija medicīniski izraisītā komā.

Tiek uzskatīts, ka Rīna atbildīgs par vairāk nekā 150 cilvēku slepkavību pasūtīšanu. Viņam tika piespriesti 26 mūža ieslodzījumi.

Bīstamās mafijas «Cosa Nostra» galva Rīno bēguļoja vairāk nekā 20 gadus, līdz 1993.gadā tika notverts. No cietuma viņš pasūtīja vēl vairākas slepkavības.

Rīnam bija vēzis, kā arī problēmas ar sirdi un Pārkinsona slimība.

Rīna dzimis 30.gados nabadzīgā lauksaimnieku ģimenē Sicīlijas pilsētā Korleonē - leģendārajā Frānsisa Forda Kopolas filmu sērijā «The Godfather» («Krusttēvs») tā bija izdomātā varoņa dona Korleones dzimtā vieta.

Kad Rīna bija 13 gadus vecs, viņa tēvu nogalināja. 19 gadu vecumā Rīna pievienojās vietējai mafijai, kā «iestājpārbaudījumu» izdarot slepkavību, norāda raidorganizācija BBC.

70.gados Rīna pārņēma kontroli pār «Cosa Nostra» mafiju. Nežēlīgā darbības stila dēļ viņu iesauca par «Briesmoni».

Pēc apcietināšanas Rīna no cietuma lika nolaupīt 13 gadus vecu puiku, lai viņa tēvs neizpaustu likumsargiem informāciju par mafiju. Rīnas rokaspuiši nožņaudza puiku un izšķīdināja viņa līķi skābē. 1993.gadā Rīnas sabiedrotie, protestējot pret mafijas «krusttēva» arestēšanu, sarīkoja spridzināšanas Romā, Milānā un Florencē, kas prasīja desmit cilvēku dzīvības.

Rīnas vecākais dēls Džovanni cietumā izcieš mūža ieslodzījumu par četrām slepkavībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu