Džordžs Bušs vecākais apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos prezidentūras laikā

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien kāda sieviete nākusi klajā ar apsūdzībām, ka Džordžs Bušs vecākais esot viņai seksuāli uzmācies, kamēr bija ASV prezidenta amatā, vēsta «The Guardian». Iepriekš izskanējušas apsūdzības par citiem uzmākšanās gadījumiem pēc tam, kad 93 gadus vecais politiķis atstāja amatu.

Sieviete no Mičiganas apgalvo, ka 41. ASV prezidents esot apgrābstījis viņas pēcpusi 1992.gadā, kad viņi abi pozēja fotogrāfijām kādā līdzekļu vākšanas pasākumā. Sieviete, kuras vārds netiek atklāts, par piedzīvoto nolēmusi izteikties publiski pēc tam, kad atklātībā nonāca citas līdzīgas apsūdzības pret Bušu vecāko.

«Visi fokusējas uz to, ka viņš taču ir vecs. Jā, bet viņš nebija vecs, kad tas notika ar mani,» raidorganizācijai CNN norāda sieviete.

Viņa ir sestā sieviete, kas publiski apsūdzējusi Bušu senioru par seksuālu uzmākšanos. Aktrise Džoana Grolnika stāstīja, ka tolaik jau bijušais prezidents esot viņu apgrābstījis fotografēšanās laikā, kamēr tuvumā esot bijusi viņa sieva Barbara.

Pagājušomēnes Buša vecākā pārstāvis Džims Makgrats publicēja «atvainošanos» politiķa vārdā, kurā sacīja, ka dažkārt viņa roka uz sieviešu gurniem nokļūstot nejauši, bet citreiz tas notiekot «labdabīgā manierē».

«93 gadus vecais prezidents Bušs apmēram piecus gadus ir piesaistīts ratiņkrēslam, tāpēc fotografējoties viņa roka ir citu cilvēku gurnu augstumā,» teica Makgrats. «Dažkārt viņš ir viegli pieskāries sieviešu pēcpusēm, domājot to labdabīgā manierē. Daži uz to raugās kā nevainīgu lietu, citiem tas šķiet nepieņemami. Prezidents Bušs no visas sirds atvainojas ikvienam, ko ir aizvainojis.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu