Vācija atzīta par valsti ar vislabāko reputāciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ARMANDO BABANI / EPA

Vācija šogad kļuvusi par valsti ar vislabāko reputāciju pasaulē, atņemot šo titulu pagājušā gada favorītei ASV, liecina pētījums «Nation Brands Index».

Pētījumā ik gadu tiek analizēta 50 valstu reputācija tādos jautājumos kā valdība, eksports, sabiedrība, kultūra, tūrisms, investīcijas un imigrācija. Tiek izvērtēti arī tādi faktori kā dzīves līmenis, biznesa vide un no attiecīgās valsts nākušo produktu un pakalpojumu kvalitāte. Galarezultātā tiek aprēķināts katras apskatītās valsts «zīmola» stiprums un kvalitāte, norāda «Deutsche Welle».

Vācija pagājušā gada topā atradās otrajā vietā, bet pirmo ieņēma ASV. Šogad ASV nokritās līdz sestajai vietai, un daļēji tas noticis «Trampa efekta» dēļ, jo daudzi uzskata, ka ASV prezidenta Donalda Trampa personība un pieņemtie lēmumi ASV reputācijai kaitējuši, raksta pētījuma autori.

Lai arī citu valstu iedzīvotāji ASV reputāciju novērtēja zemāk nekā iepriekš, paši amerikāņi savu valsti vērtēja pozitīvāk nekā pagājušogad.

Šā gada valstu reputācijas topā otro vietu ieņem Francija, bet Lielbritānija palikusi trešajā vietā. Ceturto vietu dala Kanāda un Japāna.

Saraksta pirmajā desmitniekā iekļuvušas arī Itālija, Šveice, Austrālija un Zviedrija.

Latvija nav starp pētījuma autoru analizētajām valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu