Ziemeļkoreja izslēdz iespēju runāt par saviem kodolieročiem

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkoreja piektdien izslēdza iespēju runāt ar Vašingtonu, kamēr tiks rīkotas ASV un Dienvidkorejas kopīgās militārās mācības, kā arī uzsvēra, ka Phenjanas kodolieroču programma tiks saglabāta kā atturēšanas līdzeklis pret Savienoto Valstu radītajiem kodoldraudiem.

Intervijā ziņu aģentūrai «Reuters» Ziemeļkorejas vēstnieks ANO Hans Tēsons nosodīja sankcijas, ko ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija draudējusi piemērot Phenjanai, kā arī iespēju, ka Savienotās Valstis Ziemeļkoreju varētu iekļaut terorismu atbalstošo valstu sarakstā.

«Kamēr ASV turpinās naidīgo politiku pret mūsu valsti un kamēr mūsu durvju priekšā turpināsies manevri, nekādu sarunu nebūs,» paziņoja Hans.

«Turpinās militārās mācības, kuru laikā tiek izmantoti kodollīdzekļi, kā arī lidmašīnu bāzeskuģi un stratēģiskie bumbvedēji un (..) šādu militāro mācību virzīšana pret manu valsti,» sacīja vēstnieks, kurš gan nezināja teikt, kad Ziemeļkoreja varētu veikt kārtējo ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Dienvidkoreja un ASV piektdien vienojās turpināt centienus panākt mierīgu Ziemeļkorejas kodolkrīzes risinājumu, tomēr Savienoto Valstu vēstnieks atzina, ka ir grūti noteikt Ziemeļkorejas nodomus, jo nav saņemti nekādi signāli.

Ignorējot ANO rezolūcijas, Ziemeļkoreja aizvadītā gada laikā ir sarīkojusi divus kodolizmēģinājumus un neskaitāmus ballistisko raķešu izmēģinājumus. ANO Drošības padome septembrī pēc Phenjanas pēdējā kodolizmēģinājuma paplašināja tai piemērotās sankcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu