Briselē panākta vienošanās par ES budžetu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Martin Lahousse/ EPP

Briselē pēc 16 stundas ilgām sarunām panākta Eiropas Parlamenta (EP) un 28 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ministru vienošanās par ES budžetu 2018.gadam, paziņojusi Eiropas Komisija (EK).

ES budžeta saistības nākamgad paredzētas 160,1 miljardu eiro apmērā - par 0,2% vairāk nekā šogad, bet maksājumi - 144,7 miljardu eiro apmērā jeb par 14,1% vairāk.

Vienošanās paredz kohēzijas politikai atvēlēt 46,5 miljardus eiro - par 54,7% vairāk nekā šogad, bet lauksaimniecībai - 56,1 miljardu eiro jeb par 3,6% vairāk nekā 2017.gadā. Konkurences un nodarbinātības veicināšanai paredzēto līdzekļu apjomu iecerēts palielināt par 4% - līdz 20,1 miljonam eiro.

Kā izteicies ES budžeta un cilvēkresursu komisārs Ginters Etingers, jaunais budžets palīdzēs radīt vairāk darba vietu, veicināt investīcijas un izaugsmi.

«Tas palīdzēs jauniešiem atrast darba un prakses vietas, palīdzēs darīt Eiropu drošāku,» viņš piebildis.

Pēc vairāku dalībvalstu ierosmes 800 000 eiro ES nākamā gada budžetā būs paredzēti stratēģiskās komunikācijas mērķiem, tostarp cīņai ar trešo valstu vai nevalstisko subjektu izplatīto dezinformāciju.

Budžets 14 dienu laikā jāapstiprina gan Eiropas Parlamentam, gan Eiropas Savienības Padomei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu