Vācijas prezidents aicina koalīcijas sarunu dalībniekus «neļauties panikai»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kay Nietfeld / DPA

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers aicinājis koalīcijas sarunās iesaistītās partijas neielaisties «paniskās debatēs par jaunu vēlēšanu rīkošanu».

Intervijā, kas svētdien tiks publicēta laikrakstā «Die Welt», viņš mudinājis kancleres Angelas Merkeles konservatīvo bloku (CDU/CSU), brīvos demokrātus (FDP) un «zaļos» mierīgi strādāt, lai līdz svētdienai pārvarētu esošās domstarpības.

Šo politisko spēku trijotne, kas partiju simbolizējošo krāsu kombinācijas dēļ iesaukta par «Jamaikas koalīciju», federālajā līmenī koalīciju līdz šim nekad nav veidojusi. Lai tas būtu iespējams, partijām jāspēj vienoties par tādiem jautājumiem kā imigrāciju un klimata pārmaiņu ierobežošanu. Sestdien katra partija uz sarunām bija atsūtījusi arī pa attiecīgās jomas ekspertam.

Partijas bija vienojušās sākotnējās sarunas pabeigt līdz ceturtdienai, bet tagad tiek runāts par svētdienas vakaru. Ja izdotos panākt provizorisku vienošanos, tās varētu pāriet uz sarunu oficiālo fāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu